Kuchnia Polska

Kuchnia Polska Stanisława Bergera to pierwsza książka kucharska, którą wybrałam do zmodyfikowania. Wyzwanie jakie sobie stawiam to przerobienie 223 wybranych przeze mnie przepisów z tej książki na moim zdaniem zdrowsze i nadające się dla prowadzących aktywny tryb życia do końca roku 2015.

Kuchnia Polska

Poniżej znajduje się lista przepisów, które już zmodyfikowałam (12/223).

DANIA Z RYB

  1. kotlety z dorsza wędzonego i pęczaku

POTRAWY Z MĄKI I KASZ:

  1. naleśniki razowe
  2. naleśniki razowe ze szpinakiem i ricottą
  3. naleśniki razowe z ziemniakami i ricottą
  4. pęczotto z bobem i marchewką

DANIA Z DROBIU

  1. boeuf stroganow z indyka
  2. ragout z kurczaka

ZUPY I DODATKI:

  1. grzanki razowe
  2. zupa z porów z lubczykiem i grzankami razowymi

DANIA Z WOŁOWINY:

  1. gulasz po węgiersku z czerwonym winem i kminkiem

NAPOJE:

  1. smoothie marchewkowo pomarańczowe

DANIA Z WARZYW:

  1. sałatka z cykorii i roszponki

Dodaj komentarz